En Nl Fr
<
>

14.07.2023 - zomerse visies

 • Pascal - EN
 • Aïcha - FR
 • JM - FR
 • Sébastienne - FR
 • Rokia - FR
 • Najat - NL
 • Lieselotte - NL
 • Dries - NL
 • Kate - EN
 • Ruby - NL
Luister naar de auditieve getuigenissen van 10 Brusselaars. Ze fantaseren over surrealistische tuinen, vertellen over hun ideale Brusselse zomerdag en beschrijven hun droomversie van de piétonnier en... (read more)

Luister naar de auditieve getuigenissen van 10 Brusselaars. Ze fantaseren over surrealistische tuinen, vertellen over hun ideale Brusselse zomerdag en beschrijven hun droomversie van de piétonnier en het de Brouckèreplein. 

23.06.2023 - TRACKS audiowalks – launch

23/06/2023 - 16h & 17h Kiosk Radio (Warandepark) & Beursschouwburg TRACKS launch in Brussels Wandelen van Kiosk Radio naar Beursschouwburg, waar de nieuwe smartphone app Tracks wordt ... (read more)

23/06/2023 - 16h & 17h

Kiosk Radio (Warandepark) & Beursschouwburg

TRACKS launch in Brussels

Wandelen van Kiosk Radio naar Beursschouwburg, waar de nieuwe smartphone app Tracks wordt voorgesteld aan het publiek.

23/06/2023, 16u Kiosk Radio & Beursschouwburg, Brussel

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Praktisch

Kom voorbereid: download Tracks op je smartphone en neem een koptelefoon mee.

23/06/2023

16h: Kiosk Radio Warandepark/Park Royal 1000 Brussel

17h: Beursschouwburg (Zilveren Zaal) Auguste Ortsstraat 20/28 1000 Brussel

17:30u: drankjes op het dakterras

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Audiowalks bieden verhalen, muziek, geluidsexperimenten of allerlei andere zintuiglijke informatie die kunstenaars en muzikanten voor je samenstellen. Met de nieuwe app Tracks ontdek je verschillende geluidskunstenaars en muzikanten en de wandelingen die ze maken – naadloos met je smartphone.

 

Op 23 juni stellen we Tracks voor aan het publiek in Brussel. Luister naar een speciale audiowalk terwijl je van Kiosk Radio (16u) naar Beursschouwburg wandelt. Dit lanceringsevenement omvat een meeslepende audiowalking-ervaring en een presentatie in de Zilveren Zaal van Beursschouwburg (17u).

 

Met een groeiende collectie audiowalks en vele functionaliteiten verbindt Tracks iedereen met een smartphone met het werk van geluidskunstenaars en muzikanten die op de meest directe manier ontdekt kunnen worden.

 

Zoek op de kaart, op naam of op trefwoord om een ‘track’ te vinden. Ga naar het startpunt en laat de autoplay-optie de GPS-functie van je telefoon gebruiken om de wandeling te starten – of kies voor luisteren zonder autoplay en begin waar en wanneer je wilt.

 

Audiowalks zijn begeleide wandelingen, doordacht gecombineerd met de zintuiglijke aandacht van het luisteren. Tijdens het wandelen met een koptelefoon op zijn het zicht, de geur en het gevoel van je omgeving aanwezig, maar de geluiden nemen de leiding. Dit moduleert je gebruikelijke gevoel van lichaam en bewustzijn en bevordert een nieuw begrip van de omgeving. Bij elke stap hoor je de kunstenaar spelen met geluid, experimenteren met compositie, en je leiden naar nieuwe waarnemingen. Denk aan een film, waar geluid en beeld sterk met elkaar verbonden zijn en door de kunstenaar worden gestuurd. Bij audiowalks wordt het ‘gezichtspunt’ het ‘punt van horen’.

 

Geluidskunstenaar en Jubileumlid Justin Bennett initieerde een samenwerking met Soundtrackcity, wat leidde tot het idee van een app die de audiowalks van kunstorganisaties in Brussel en Nederland verenigt: Beursschouwburg, BNA-BBOT, Jubilee, Overtoon, Q-O2 en Soundtrackcity. Samen stellen zij Tracks samen. Zet je koptelefoon op en ga wandelen!

 

Ontworpen door Michiel Uilen
Ontwikkeld met de vriendelijke steun van Visit.Brussels, Gemeente Amsterdam, Soundtrackcity


View related projects :
Sonorama

06.10.2022 - Festival TraverSons Bruxelles

 • Traversons Bruxelles
Een live radioprogramma van BNA uitgezonden op Radio Tijdstroom en Radio Air Libre ter opening van het festival Traversons Bruxelles georganiseerd door Urbanisa'Son.... (read more)

Een live radioprogramma van BNA uitgezonden op Radio Tijdstroom en Radio Air Libre ter opening van het festival Traversons Bruxelles georganiseerd door Urbanisa'Son.


View related projects :
Podcasts

10.04.2022 - Brussels Podcast Festival

Op initiatief van Atelier 210 en na het succes van de eerste twee edities, is het Brussels Podcast Festival, terug, met nog meer aandacht voor diversiteit, toegankelijkheid en meertaligheid! Het is ... (read more)

Op initiatief van Atelier 210 en na het succes van de eerste twee edities, is het Brussels Podcast Festival, terug, met nog meer aandacht voor diversiteit, toegankelijkheid en meertaligheid!

Het is in het kader van het streven naar een meer inclusief programma, dat Atelier 210 voor deze derde editie besloot samen te werken met BNA-BBOT. Gezien de gemeenschappelijke waarden en ambities was het bijna vanzelfsprekend dat deze twee organisaties de handen in elkaar slaan om zo hun krachten te bundelen.

Het volledige programma bekijken en een ticketje reserveren doe je hier. Maar hieronder lijsten we even op welke evenementen er door gaan bij BNA-BBOT. Hopelijk tot dan!

08.04

Muziekcompositie voor podcasts met Le Motel - FR

Beschrijving:

Le Motel biedt u een inleiding tot de compositie van muziek voor geluidscreatie of podcasts. Hoe kan men zich een muzikaal universum voorstellen dat trouw is aan het verhaal, aan het onderwerp? Hoe breng je emoties over op de luisteraar? Van theorie naar praktijk, maak je met hem de soundtrack voor een podcast.

Informatie:

Vereisten: De workshop is bedoeld voor muzikanten / producers / beatmakers die de basis kennen van Ableton of andere muziekcompositiesoftware en die een laptop meebrengen waarop muziekcompositiesoftware is geïnstalleerd, een instrument of een midi-controller, en een koptelefoon.


Podcast X Muziek - FR

Amaury Rauter, Camille Loiseau, Nastassja Rico en Julien Lemonnier

Beschrijving:

Voor deze discussie zullen we de relatie tussen muziek en podcast vanuit verschillende invalshoeken benaderen. In de eerste plaats kijken we naar podcasts die gewijd zijn aan muziek, en die deze belichten of op de voorgrond plaatsen buiten de al te geformatteerde beperkingen van de radiogolven. Dan zijn er de podcasts die steeds meer ingang vinden en die een blik werpen op de realiteit van de muzieksector die verder gaat dan vooringenomen ideeën en de luisteraar onderdompelt in de fabricagegeheimen en intieme verhalen. We zullen ons eindelijk eens verdiepen in het onderwerp muziek in de podcast en de potentiële mogelijkheden voor muzikanten om daar een plaatsje te veroveren.

09.04

How to tell a personal story - ENG

Eva Moeraert

Beschrijving:

In de podcasts Waarom en Wie Was Mama? - beide genomineerd voor de Prix Europa - vertelt Eva Moeraert persoonlijke verhalen. Van zichzelf of van anderen. Zij weet als geen ander hoe moeilijk en vaak delicaat het is om persoonlijke verhalen vast te leggen. In deze workshop laat ze zien hoe ze dit in het verleden heeft aangepakt en wat ze er in de loop der jaren over heeft geleerd. Tijdens de workshop laat ze je kennismaken met een heel specifieke manier van interviewen en zet ze je aan het werk om persoonlijke verhalen te verzamelen.

Door:

Eva Moeraert is zelfstandig podcast producer en coördinator van het postgraduaat podcasting aan de Arteveldehogeschool. Ze maakte radiodocumentaires en reportages voor de VRT, maar na het succes van SERIAL besloot ze het erop te wagen en zelf podcastreeksen te gaan maken. Ondertussen heeft ze haar eigen audio productiehuis (het audio atelier) en tal van succesvolle podcasts op haar naam staan zoals Waarom?, Wie was mama? en Bruto Nationaal Geluk.

Luistersessie Sweet Spot - NL

Beschrijving:

Sweet Spot is een podcast met werk van radiostudenten van het RITCS. De podcasts van Sweet Spot verschillen in genre: een fictiewerk, een radioprogramma, een documentaire, of puur audiowerk: alles komt aan bod. De enige gemene deler: ze werden allemaal gemaakt door studenten of oud-studenten van het RITCS. Samen luisteren we naar een selectie van drie straffe audiocreaties.

Kroonlaan - NL & FR

Anna Dupon en Xandry van den Besselaar

 Beschrijving:

De Kroonlaan is een audiodocumentaire over een huis van Beschut Wonen in Brussel. Er wonen 7 mensen met een psychotische kwetsbaarheid. Samen met ons, tweemanscollectief VETO, leer je kamer per kamer de bewoners kennen. Met een microfoon en opname-apparaat kookten, schaakten, wandelden of rapten we en spraken we met de bewoners.

Een audiodocumentaire over psychiatrie, het leven in de marge van de maatschappij en wat er nodig is om je thuis te voelen.

Concept, interview en montage Anna Dupon, Xandry van den Besselaar | Muziek Simon Beeckaert | Grafische vormgeving Thomas Van Herck | Taal advies Arno Boey | Coproductie KAOS vzw | Met steun van Arts in Society Awards, Sabam For Culture | Met dank aan Eric, Isabelle, Joannis, Jozef, Luc, Nelson en Nicolai.

Tweemanscollectief VETO bestaat uit Anna Dupon (1995) en Xandry van den Besselaar (1989). Zij werken samen als multimediaal collectief, dat zich beweegt tussen verhaal en ervaring, tussen fictie en non-fictie, tussen theater, beeldende kunst en podcast. Met hun audio-installatie Kamer van K. stonden zij in het najaar van 2020 op Zomer van Antwerpen (BE) en International Literature Festival Utrecht (NL). In het voorjaar van 2021 kwam hun vierdelige podcast Strandhoofden uit, over de wijk Schildestrand en haar bewoners. Binnen het ontwikkelingstraject Eigen Kweek maakten zij de audio-voorstelling project Donald, die in het najaar 2021 toerde door Vlaanderen.

Luistersessie samen met het Tweemanscollectief VETO.


Antipode - NL

Bram Van de Velde

Beschrijving:

Antipode is de nieuwe podcastreeks van BRUZZ en de VUB. Twee gasten met een verschillende achtergrond, specialisatie of mening praten over elkaars vakgebied, over zichzelf en de dingen des levens.

Minstens een van hen heeft een duidelijke link met de VUB, als professor, onderzoeker, student of fellow. Radiopresentator Bram Van de Velde is geprivilegieerd luisteraar en moderator.

10.04


Creatie van geluidsfictie voor kinderen - NL

Ophélie Bouffil et Jeanne Gougeau

Beschrijving:

Kinderen zitten vol verbeelding, laten we ze de ruimte geven om die te benutten! In deze workshop biedt Les Microsondes kinderen de mogelijkheid om een korte radiofictie te maken en zo hun eigen denkbeeldige wereld te verkennen. Het programma bestaat uit het luisteren naar podcasts voor kinderen, een inleiding tot geluid en het creëren van geluidseffecten, en de productie van een korte fictie, geschreven door de kinderen zelf!

Microsondes:

Microsondes is een podcastcollectief dat opgericht werd door Ophélie Bouffil en Jeanne Gougeau. Het zag het levenslicht in september 2020 toen BNA-BBOT de twee radioamateurs vroeg iets te creëren voor de tentoonstelling Brussel Multipli.city II van de CENTRALE voor hedendaagse kunst. De soundbites over het hybride karakter van taal, Brusselse neologismen en meertaligheid die voor de gelegenheid werden geproduceerd, waren ook te beluisteren in alle stations van de MIVB.

De makers achter Microsondes zijn gepassioneerd door audio in al haar vormen en maken werk rond heel uiteenlopende onderwerpen. Van de Koerdische Arbeiderspartij en recht en democratie, over blaasontstekingen en de gezondheid van vrouwen tot zingen op het werk.

 

 

19.03.2022 - BAD Radio Episode 2

Episode 2: A Space for Style  In aflevering twee van BAD radio kijken we naar de Brusselse queer mode. We bespreken hoe queer codes een manier van communicatie en zelfexpressie kunnen zijn en hoe ... (read more)

Episode 2: A Space for Style 

In aflevering twee van BAD radio kijken we naar de Brusselse queer mode. We bespreken hoe queer codes een manier van communicatie en zelfexpressie kunnen zijn en hoe bepaalde stijlen onze gemeenschappen vormen en verbinden.

13.02.2022 - BAD Radio Aflevering 1

In deze eerste aflevering van BAD radio zullen we het hebben over plezierruimtes, hoe we ze creëren en wat ze betekenen voor ons en queer gemeenschappen.... (read more)

In deze eerste aflevering van BAD radio zullen we het hebben over plezierruimtes, hoe we ze creëren en wat ze betekenen voor ons en queer gemeenschappen.

07.10.2021 - Parcours d'artiste Chez Tram{e}

 • Parcours d'artiste Chez Tram{e}
Unstallation sonore diffusée pendant Parcours d'artiste 1190, chez Tram{e} Avenue Van Volxem 71. La commune de Forest et particulièrement l’environnement proche de Tram{e} voit sortir de terre ... (read more)

Unstallation sonore diffusée pendant Parcours d'artiste 1190, chez Tram{e} Avenue Van Volxem 71.

La commune de Forest et particulièrement l’environnement proche de Tram{e} voit sortir de terre des dizaines de logements, des nouvelles constructions qui s’accompagnent de nouveaux habitants. « Pour mémoire » a pour but d’accueillir et de venir inscrire ces nouveaux habitants du quartier au sein d’une histoire plus large. Pour ce faire, Tram{e} s’allie à l’asbl Bruxelles Nous Appartient – Brussel Behoort Ons Toe (BNA-BBOT) afin de faire appel à la mémoire collective du quartier en diffusant sur l’espace publique des témoignages d’aînés qui racontent leur quartier et son évolution.

Enregistrement et montage : Flavien Gillié pour BNA-BBOT.

07.01.2021 - 1000 petits bonshommes

 • Espace 01 - What the Fuck
 • Espace 02 - Heroes
 • Espace 03 - Lockdown
 • Espace 04 - Hope
 • Espace 05 - Be Happy
Installation sonore de l'exposition 1000 petits bonshommes qui a eu lieu du 7 janvier au 27 février 2021. Les Halles Saint-Géry, Bobbi Bao et Infirmiers de rue présentent 1000 petits bonshommes. ... (read more)

Installation sonore de l'exposition 1000 petits bonshommes qui a eu lieu du 7 janvier au 27 février 2021.

Les Halles Saint-Géry, Bobbi Bao et Infirmiers de rue présentent 1000 petits bonshommes.
Une exposition qui parle du confinement et du sans-abrisme au travers de 1000 petits bonshommes en bois customisés par 277 artistes différents.

Entre autres, Denis Meyers, Philippe Geluck, Charles Kaisin mais aussi Nathalie Uffner, Marka, Joëlle Scoriels ainsi que des dizaines d’artistes amateurs ou en devenir ont participé à ce projet. Entre le 20 avril et le 16 juillet, ces petits mannequins articulés customisés ont été vendus aux enchères sur les réseaux sociaux. Au total, près de 300 pantins ont été récupérés : presque tous ont trouvé acquéreur et les montants ont intégralement été reversés à l’asbl Infirmiers de rue.

l’exposition des Halles Saint-Géry permettra à tous les acteurs de se rencontrer : artistes, acquéreurs, simples curieux ou sympathisants, mais aussi infirmiers et personnes sans-abri du centre-ville. Vitrine nécessaire pour les artistes, cet événement se veut également le témoignage d’une expérience singulière -le confinement- qui a impacté chaque maillon de notre société : personnel médical, citoyen.ne.s avec ou sans domicile fixe, artistes, commerçants, enfants, personnes âgées, etc.

Une série de débats seront organisés autour de la problématique du sans-abrisme à Bruxelles et de la place de l’artiste dans la société, ainsi que des visites et des ateliers participatifs pour les enfants, l’écoute d’entretiens réalisés par BNA/BBOT, acteur associatif spécialisé dans les archives sonores urbaines, et bien d’autres surprises qui feront vivre et évoluer l’exposition.

04.02.2017 - A room for lost&found voices

 • on est vivants
 • pour 50 euros je te raconte ma vie
 • le beau là-bas sûr
 • ça et là
 • voix perdues objets trouvés
Uitzending van de resultaten van de workshop Zwerfwoorden op RFI in het kader van de programmatie 'Ecouter Bruxelles / Les Paroles Errantes', van 1 tot 29 april 2017. Een emulsie van het europese ... (read more)

Uitzending van de resultaten van de workshop Zwerfwoorden op RFI in het kader van de programmatie 'Ecouter Bruxelles / Les Paroles Errantes', van 1 tot 29 april 2017. Een emulsie van het europese project Ecouter le Monde. 

Teruggave van een werkproces van geluiden. Een werk dat aanzet in het kader van een workshop : Zwerfwoorden. Duur : 4 dagen, 8 stagiaires begeleid door Monica Frantini (RFI/Ecouter le Monde) radiopresentator Christophe Rault en BNA-BBOT zochten naar zwervende woorden in de stad, gevlucht en gefabriceerd... monologen verdwaald aan de rand, een fascinerende maalstroom van drukte, vorderingen op het hart van de tong, flarden van gesprekken, mysterieus gezang of synthetische stemmen. Al deze vocalen maken het geluid, het levende landschap van de stad. Een resultaat geboren uit gedeelde bedenkingen, gedachtegangen geven de verhalen weer in de workshop. De luistersessies werden gevolgd door een nabespreking met alle deelnemers van de workshop.

In het kader van De Week van de Klank Brussel, in samenwerking met Écouter Le Monde et Creative Europe

added to favorites !
track info
favorites
S