Bruxelles nous appartient

Sonorama

Lokaal bureau voor geluidsreizen 

Sonorama is een Brussels reisbureau dat gespecialiseerd is in het aanbieden van ongewone geluidsreizen in de stad. Onze catalogus bevat een reeks aanboden voor een breed publiek. Alle soorten reizigers kunnen er hun ding vinden!

De aangeboden reizen hebben allemaal Brussel als bestemming, dat kan een fysiek traject in de stad zijn, maar ook een vrije beschrijving of interpretatie van een plek in Brussel of een herinnering of droom in het hoofd van een Brusselaar. Samen weerspiegelen deze reizen de diversiteit en het kosmopolitisme van Brussel, haar publieke en geheime ruimtes, haar sociale kwesties van vandaag en van morgen, de veelheid van haar talen,… Elke reis vertelt een stukje geschiedenis en stimuleert een frisse kijk op het stedelijke landschap.

 

Catalogus 

Scharen & Snavels  

Een geluidswandeling doorheen de Vogelzangwijk, een poëtische schets van de buurt met als ingrediënten de verhalen en dromen van bewoners en voorbijgangers, soundscapes, gelach, liedjes en enkele imitaties van vogelgezang.

Auto.Road.io  

Brussel telt 1202958 stemmen en 5000 wegen. Auto.Road.io is een geluidsstuk met verhalen over trajecten naar Brussel. Stemmen als snelwegen. Koplampen als grenzen. Radio's als gezangen. Een onbeweeglijke reis.

Cotonou-Bruxelles  

Van Cotonou tot Brussel, de muzikant Ericamour Yovogan mist de geluiden uit zijn thuisland, maar hier heeft hij er andere gevonden.

Léopold Vereecken & De Marollen  

Léopold Vereecken kent de Marollen als zijn broekzak. Hij werkte er zijn hele leven en bezielde talrijke journalistieke, radio- en sociale buurtprojecten. In deze audiogids opent hij voor ons zijn schat aan verhalen!

Venise dans ta Tête  

De grachten, de gondels, het carnaval, de bruggen... Is het nodig om naar Venetië te gaan om je de stad voor te stellen? Is de verbeelding net zo sterk als deze stereotiepe voorstellingen van Venetië? En wat als Venetië een geluid, een mens of muziek was?

Het Grotteke van Jette  

Wist je dat in Jette al meer dan 100 jaar een Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesgrot staat? Wat maakt deze plek zo uniek? (Her)ontdek het in 13 verhalen!

De Passages  

In dit geluidsparcours leiden de stemmen van buurtbewoners je door de Anneessenswijk van de jaren '60 tot '80, een buurt in volle sociale en economische ontwikkeling, Er was voor ieder wat wils: instrumentenbouwers, hotels, drukkerijen, meubelwinkels, kolenverkopers, begrafenisondernemers en papegaaien op de Anderlechtsesteenweg.

Het Rijk van de Sultan  

Een denkbeeldige reis tussen Brussel en Istanbul waarin Brusselaars met een persoonlijke band met Turkije hun relaas doen.